Τιμή στη Μνήμη του Σπουδαίου Συνθέτη Μίμη Πλέσσα από τη Φίνος Φιλμ

Η Φίνος Φιλμ (Finos Film) αποχαιρετά τη μνήμη του σπουδαίου συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν από την συμπλήρωση των 100 χρόνων του. Αξιοσημείωτο είναι το βίντεο που δημιούργησε η εταιρεία παραγωγής, το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα από ταινίες για τις οποίες είχε γράψει τη μουσική. Στο κλιπ ακούγεται η μουσική από την ταινία «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω».

Στη λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram, αναφέρεται: «Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές, μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν».

Ο Μίμης Πλέσσας, σε προσωπική του επιστολή προς τον Φίνο το 1965, είχε γράψει: “Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος”. Εξάλλου, η σπουδαία μουσική του σύνθεση για την ταινία «Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω» (1967) του εξασφάλισε το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο θρυλικός μαέστρος που συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής με το έργο του θα παραμείνει “αιώνιος”. Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις διαχρονικές ταινίες που έχει συνθέσει. Αντίο, μαέστρο…
Πηγή: naftemporiki.gr