Το Νέο Τραγούδι Alone των The Cure Σηματοδοτεί την Επιστροφή τους Στη Δισκογραφία

Το πρώτο νέο κομμάτι των The Cure μετά από 16 χρόνια κυκλοφόρησε, με τίτλο «Alone». Αυτό το σχεδόν επτά λεπτών μελαγχολικό τραγούδι είναι το προοίμιο του 14ου άλμπουμ τους, με τίτλο «Songs of a Lost World». Το προηγούμενο άλμπουμ του συγκροτήματος, «4:13 Dream», είχε κυκλοφορήσει το 2008.

Η διαδικασία δημιουργίας του «Alone» ήταν περιπετειώδης. Ο Ρόμπερτ Σμιθ, φροντμαν του συγκροτήματος, ανέφερε ότι μόλις ολοκλήρωσε την ηχογράφηση, ήξερε ότι θα ήταν το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ. «Είναι το κομμάτι που ξεκλείδωσε τον δίσκο. Από τη στιγμή που ηχογραφήσαμε αυτό το μουσικό κομμάτι, ένιωσα ότι ολόκληρο το άλμπουμ φαίνεται ξεκάθαρα», δήλωσε.

Η ιδέα του στίχου που θα άνοιγε το κομμάτι προήλθε από το αίσθημα της μοναξιάς, το οποίο απασχολούσε τον Σμιθ. «Προσπαθούσα σκληρά για κάποιο καιρό να βρω τον σωστό στίχο με τον οποίο θα ξεκινούσε το σωστό εναρκτήριο κομμάτι», πρόσθεσε. Ένα ποίημα του Έρνεστ Ντάουσον, με τίτλο Dregs, τον βοήθησε να ανακαλύψει την αλήθεια του τραγουδιού και του άλμπουμ.

Η βρετανική μουσική έκδοση NME περιέγραψε το «Alone» ως «επικό και γεμάτο συναίσθημα», ενώ η εφημερίδα Guardian το χαρακτηρίζει «μεγαλοπρεπώς τυλιγμένο στη μελαγχολία και την απόγνωση», αποσπώντας 4 στα 5 αστέρια. Το κομμάτι ξεκινά με μια ορχηστρική εισαγωγή που διαρκεί περισσότερο από τρία λεπτά πριν η φωνή του Σμιθ αρχίσει να ακούγεται.

Το συγκρότημα παρουσίασε τις πρώτες γεύσεις από το νέο άλμπουμ στη διάρκεια της περιοδείας «Shows Of A Lost World», που περιλαμβάνει συναυλίες ξεκινώντας με το «Alone». Πηγή: naftemporiki.gr