Τζουντ Λο Βραβευμένος με το Golden Eye για τη Σπουδαία Καριέρα του

Ο Τζουντ Λο, ένας από τους πιο σημαντικούς και πολυτάλαντους ηθοποιούς της γενιάς του, βραβεύτηκε με το Golden Eye κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης. Η αναγνώριση αυτή αφορά το σύνολο της καριέρας του και τη σπουδαία ερμηνεία του στην ταινία «The Order», η οποία φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Τζάστιν Κουρζέλ. Στην ταινία, ο Λο υποδύεται έναν πράκτορα του FBI που έχει ως αποστολή να καταστρέψει έναν ακροδεξιό τρομοκρατικό πυρήνα.

Σε δηλώσεις του, ο Λο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βράβευση: «Είναι μεγάλη τιμή να βραβεύομαι σε ένα τέτοιο φεστιβάλ. Αγαπώ τις ταινίες. Είμαι παθιασμένος με τις ταινίες. Έχω περάσει όλη μου τη ζωή γυρίζοντας ταινίες, παρακολουθώντας ταινίες, θαυμάζοντας ταινίες». Επίσης, επεσήμανε την αξία της συνεργασίας στον κινηματογράφο, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που εργάστηκαν μαζί του.

Η κινηματογραφική γιορτή, που άνοιξε τις πύλες της χθες 3 Οκτωβρίου, θα φιλοξενήσει διάσημους ηθοποιούς όπως οι Κέιτ Γουίνσλετ, Ρίτσαρντ Γκιρ και Πάμελα Άντερσον. Ταυτόχρονα, τον Ελβετό σκηνοθέτη Έντβαρτν Μπέργκερ θα τιμήσει το φεστιβάλ με το βραβείο «A Tribute to…».

Φέτος, οι διοργανωτές αποφάσισαν να περιορίσουν το διαγωνιστικό τμήμα του γερμανόφωνου κινηματογράφου, προσφέροντας συνολικά 107 ταινίες, 41 λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Από αυτές, 35 ταινίες θα κάνουν την παγκόσμια ή ευρωπαϊκή πρεμιέρα τους. Το φεστιβάλ διαθέτει πλέον μόνο δύο κύρια διαγωνιστικά τμήματα, που καλύπτουν ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ.

Με στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής δημιουργίας, το Συνέδριο του Φεστιβάλ συγκεντρώνει κορυφαίους διεθνείς παραγωγούς, στελέχη πωλήσεων και δημιουργούς, προκειμένου να εξετάσουν θέματα όπως η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης, η χρηματοδότηση ανεξάρτητων ταινιών και οι προκλήσεις του κινηματογραφικού τομέα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης θα διαρκέσει έως τις 13 Οκτωβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr