Ένα τραπέζι που έρχεται σε εσάς με τηλεχειρισμό

Πόσες φορές έχετε καθίσει στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα και συνειδητοποιήσατε ότι έχετε αφήσει το ποτό και το φαγητό σας στο τραπέζι; Αντί να χρειαστεί να σηκωθείτε για να τα πάρετε, τι θα γινόταν αν το τραπέζι μπορούσε να έρθει σε εσάς; Αυτό το όνειρο εκπληρώθηκε από έναν Ολλανδό ειδικό, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα τραπέζι με 12 πόδια που κινείται με τηλεχειρισμό.

Το όνομα αυτού του καινοτόμου σχεδιασμού είναι Carpentopod και προέρχεται από τη σύνθεση του λατινικού Carpentum (άμαξα) και του ελληνικού pod που σημαίνει «πόδια». Το Carpentopod διαθέτει δύο κινητήρες που τροφοδοτούν τα πόδια του και, σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε, απεικονίζεται να προσεγγίζει τον χρήστη με ένα γεμάτο μπουκάλι μπύρας χωρίς να χυθεί σταγόνα.

Ο Γκίλιαμ ντε Καρπεντιέ, προγραμματιστής και ξυλουργός από το Άμστερνταμ, είναι ο δημιουργός αυτού του ξεχωριστού τραπεζιού. Ανακοίνωσε τη δημιουργία του σε μια ανάρτηση, τονίζοντας ότι το Carpentopod είναι «σχετικά πρακτικό και αισθητικά ευχάριστο να υπάρχει» στο σπίτι, περιγράφοντάς το ως «συγχώνευση του ρομποτικού με το οργανικό».

Πηγή: naftemporiki.gr