Δημιουργία Hub Κλινικών Δοκιμών από την Johnson και Johnson στην Ελλάδα

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός Hub Κλινικών Δοκιμών στην Ελλάδα, μετά την Pfizer. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε σχετικά σε συνάντηση με στελέχη της εταιρείας, όπως ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους και η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη.

Σύμφωνα με τον Vice President της Johnson & Johnson Global Clinical Operations, Nick Hodges, ο στόχος είναι η αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα και η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Η κ. Βίκυ Οικονόμου, διευθύντρια Governmental and Strategic Affairs & Patient Engagement & Advocacy Greece της J&J, τόνισε πως η επίσκεψη είχε σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για το νέο Τμήμα Κλινικών Δοκιμών της J&J Innovative Medicine στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την κίνηση της Johnson & Johnson, επισημαίνοντας τη σημασία των κλινικών μελετών για την ανάπτυξη νέων, ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών. Ανέφερε επίσης πως η επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα είναι σημαντική, καθώς μεταφράζεται σε νέες θέσεις εργασίας και νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

«Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς για να προάγουμε την καινοτομία και να ενισχύσουμε την ερευνητική ικανότητα της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι το πλαίσιο συνεργασίας φαρμακοβιομηχανίας και Υπουργείου Υγείας θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό οικοσύστημα για περισσότερες επενδύσεις» ανέφερε η κ. Οικονόμου.

Η απόφαση της Johnson & Johnson αποτελεί έναν σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών στην Ελλάδα, με πλήρη προσήλωση στην καινοτομία και τη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Πηγή: naftemporiki.gr