Συναυλία Μνήμης και Δικαιοσύνης για τα Θύματα των Τεμπών

Μια συναυλία που έγινε σημείο αναφοράς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, αφιερωμένη στη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Χιλιάδες παρευρισκόμενοι έδωσαν φωνή στους αδικοχαμένους, ζητώντας δικαιοσύνη και εκφράζοντας την οργή τους για την απώλεια αυτών των ψυχών. Το κοινό, με το σύνθημα «Δεν θα ξεχάσουμε», απέδειξε ότι η τραγωδία έχει εγκατασταθεί στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας και θα συνεχίσει να καθορίζει τις μελλοντικές γενιές.

Η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, δήλωσε ότι «Όλη η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους» και τόνισε την ανάγκη να μην επιτραπεί η επανάληψη τέτοιων τραγωδιών. Δημοφιλή πανό που κρατούσαν οι θεατές επεσήμαιναν φράσεις όπως «Ή τα κέρδη του ή οι ζωές μας», που σκιαγραφούσαν την ένταση των συναισθημάτων εκείνης της βραδιάς.

Αναμφίβολα, ένα από τα πιο συγκινητικά στιγμιότυπα ήταν η παρουσία του Φοίβου Δεληβοριά, ο οποίος, λίγο πριν τη συναυλία, έγραψε ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο στους γονείς των θυμάτων. Το τραγούδι του αποτύπωσε με ειλικρίνεια τα συναισθήματα των ατόμων που βίωσαν την απώλεια και την ευχή για δικαίωση, με στίχους που ηχούν σαν προσευχή για τους αγαπημένους που δεν βρίσκονται πια.

Η Τάνια Τσανακλίδου διάβασε μια επιστολή που της είχε στείλει ένα κορίτσι που παραβρέθηκε στη συναυλία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «μαζί με τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στα Τέμπη, χάθηκε και ένα κομμάτι της πίστης». Ωστόσο, η ίδια επιστολή γινόταν και μια «αχτίδα φωτός», καλώντας τους νέους να αναλάβουν δράση για ένα καλύτερο αύριο.

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου και η έντονη κλιμάκωση των συναισθημάτων καταδεικνύουν τη διαρκή επιθυμία για μνήμη και δικαίωση, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας για την αλήθεια δεν θα κοπάσει. Όσοι βρέθηκαν το βράδυ εκείνο στο Καλλιμάρμαρο, καθώς και οι χιλιάδες που παρακολούθησαν τη συναυλία διαδικτυακά, εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκιο με κάθε δυνατό τρόπο.

Πηγή: naftemporiki.gr