Γαλαξίδι η Ρομαντική Απόδραση στη Φωκίδα

Το Γαλαξίδι, ένας ρομαντικός προορισμός στη Φωκίδα, σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την ομορφιά του σε μόλις 2-2,5 ώρες από την Αθήνα. Στην αριστερή πλευρά του κόλπου της Ιτέας, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα αρχοντικά με τα θαλασσοδαρμένα μπαλκόνια, τις υπέροχες αυλές στρωμένες με βότσαλα και τα λιθόστρωτα δρομάκια που κρύβουν πολλές ιστορίες. Στο λιμάνι, η άγκυρα-μνημείο και οι σκαλιστές ξύλινες πόρτες προσθέτουν μια αίσθηση παρελθόντος στην ατμόσφαιρα του τόπου.

Μια επίσκεψη στο πάρκο με τον τάφο του βασιλιά Λοκρού και τα ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης είναι απαραίτητη. Αξιοσημείωτη είναι και η σπηλιά στην πλατεία Μάμμα, ενώ η παραλία που απλώνεται προς τους πρόποδες του λόφου προσφέρει υπέροχη θέα με το άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού.

Για τους λάτρεις της θάλασσας, αξίζει να επισκεφτείτε το Ανεμοκάμπι, που απέχει 3 χιλιόμετρα από την πόλη και προσφέρει χρυσαφένιες αμμουδιές. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε κολύμπι στην απομονωμένη παραλία Ξιδού ή στους Άγιους Πάντες και τον Προφήτη Ηλία αν επιθυμείτε κοινωνικότητα, ενώ η παραλία Αμμούδα είναι ιδανική για ήσυχες στιγμές.

Για γεύμα, η ταβέρνα Μαρίτσα σας περιμένει με θέα τη θάλασσα, προσφέροντας ποικιλία εδεσμάτων όπως ρεβιθοσαλάτες, ριζότο, ταραμοσαλάτα και μαύρα λιγκουίνι. Πηγή: naftemporiki.gr