Οι επιστήμονες έχουν αναλύσει τη διαδικασία που εκτυλίσσεται στο στόμα όταν απολαμβάνουμε σοκολάτα, καθώς αυτή μετατρέπεται από στερεό σε ένα λείο γαλάκτωμα, που θεωρείται από πολλούς ακαταμάχητο. Η διεπιστημονική ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, στρέφει την προσοχή της σε κάθε ένα από τα βήματα αυτής της διαδικασίας. Ο στόχος τους είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας “νέας γενιάς” σοκολάτας, η οποία θα διατηρήσει την ίδια αίσθηση και υφή με αυτήν που γνωρίζουμε, αλλά θα είναι πιο ωφέλιμη για την υγεία των καταναλωτών.
Πηγή: naftemporiki.gr