Πώς να Διατηρήσετε Τα Φρούτα και Τα Λαχανικά Σας για Πιο Υγιεινές Επιλογές

Είναι ακλόνητο γεγονός ότι η διατροφή μας χρειάζεται να περιλαμβάνει αρκετά φρούτα και λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόσληψη φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα. Αυτή την εποχή, τα προϊόντα αυτά είναι πιο πλούσια και χρωματιστά από ποτέ. Γιατί λοιπόν να μην τα διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο;

Μια εξαιρετική επιλογή για αποθήκευση είναι οι ντομάτες, οι οποίες είναι ενυδατικές και πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως το λυκοπένιο, το οποίο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Για να επωφεληθείτε από αυτές, δοκιμάστε να τις ψήσετε και στη συνέχεια να τις καταψύξετε. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο προσθέτει γλυκύτητα στις ντομάτες, αλλά επίσης αυξάνει την περιεκτικότητά τους σε λυκοπένιο.

Μπορείτε να ψήσετε και τα ντοματίνια, απλώνοντας τα σε ένα ταψί και προσθέτοντας ελαιόλαδο, αλάτι και όποια μυρωδικά προτιμάτε, όπως θυμάρι ή ρίγανη. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να «σκάσουν». Έπειτα, τοποθετήστε τα σε δοχεία και καταψύξτε για μελλοντική χρήση σε σάλτσες, σούπες και άλλα πιάτα.

Πηγή: naftemporiki.gr