Αποκατάσταση Σχολείων στην Καρδίτσα Με Χρηματοδότηση από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Τα δύο πρώτα σχολεία που αποκαταστάθηκαν μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel» παραδόθηκαν σε λειτουργία, με πόρους αποκλειστικής χρηματοδότησης από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Πρόκειται για το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά Καρδίτσας, τα οποία ολοκληρώθηκαν δύο μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Τα σχολεία αυτά προσφέρουν πλέον έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο για τους μικρούς μαθητές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι όταν οι φυσικές καταστροφές έπληξαν τον Παλαμά πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση της καθημερινότητας στις τοπικές κοινωνίες, ξεκινώντας από τα σχολεία. Υπογράμμισε τη σημασία της δωρεάς άνω των 30 εκατ. ευρώ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τις εργασίες αποκατάστασης σε 33 σχολεία στη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, τόνισε τη συνειδητή επιλογή της Ένωσης να επικεντρωθεί στην Παιδεία, με σκοπό την αποκατάσταση και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών. «Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που ονομάστηκε τιμής ένεκεν “Άγιος Νικόλαος”, αγκαλιάζει τρία πεδία προσφοράς: Παιδεία, Πολιτισμός, Υγεία», ανέφερε.

Τα σχολεία που φιλοξενούν σήμερα τους μαθητές του Παλαμά είναι, σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων, σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν την καταστροφή. Η Συνέργεια με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και η πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών έχουν συμβάλει στην ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.

«Ως ελληνικός εφοπλισμός διαχρονικά θέτουμε – τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά – την Παιδεία και τη νέα γενιά στο επίκεντρο της προσφοράς μας στην πατρίδα», πρόσθεσε η κ. Τραυλού.

Πηγή: naftemporiki.gr