Ενίσχυση του Χονγκ Κονγκ ως Ναυτιλιακού Κέντρου μέσω της Ίδρυσης Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Η Κίνα ενισχύει τη θέση του Χονγκ Κονγκ ως κεντρικού ναυτιλιακού κόμβου με την ίδρυση του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Το νέο αυτό επιμελητήριο συστάθηκε από τον κ. C.Y. Leung, αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης, και τον κ. Hing Chao, με τη συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών εταιρειών του κλάδου, όπως οι China Merchants Energy Shipping Company Limited, COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co, Limited, και άλλες.

Ο κ. C.Y. Leung δήλωσε ότι το 13ο και το 14ο πενταετές σχέδιο της Κίνας υπογραμμίζουν τη σημασία αναβάθμισης της θέσης του Χονγκ Κονγκ ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου, τονίζοντας την ανάγκη ευθυγράμμισης με τις εθνικές ανάγκες και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το Χονγκ Κονγκ.

Ο κ. Hing Chao, στην ομιλία του, επισήμανε τις ραγδαίες αλλαγές στο κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο και τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις. Ανέφερε πως οι προκλήσεις που προκύπτουν από πολύπλοκες διεθνείς σχέσεις, καθώς επίσης και από τη Γ’ Βιομηχανική Επανάσταση, απαιτούν την προσαρμογή του ναυτιλιακού τομέα. Η εφαρμογή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και περιβαλλοντικών τεχνολογιών θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική ανάπτυξη.

Τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά την Γ’ Σύνοδο Ολομέλειας της 20ής Κεντρικής Επιτροπής επισημαίνουν ότι θα ενισχυθεί η ικανότητα των ναυτασφαλιστών, με στόχο τη βελτίωση των παγκόσμιων υπηρεσιών και την εισαγωγή νέων συστημάτων διαιτησίας για ναυτιλιακές υποθέσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr