Επιτυχία και Καινοτομία στο 4ο Olympic Yacht Show Στο Λαύριο

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 4ο Olympic Yacht Show από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου στην Olympic Marine, στο Λαύριο. Η εκδήλωση υποδέχτηκε πάνω από 20.000 επισκέπτες, προσφέροντας τη δυνατότητα να ανακαλύψουν περισσότερα από 130 σκάφη σε διάφορες κατηγορίες, όπως motor και sailing yachts, catamarans, dayboats, performance boats και ribs.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτήρισε τη δυναμική των ελληνικών ναυπηγείων, τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερη αύξηση παρουσίασε η επισκεψιμότητα από το εξωτερικό, γεγονός που ενίσχυσε την ελληνική επιχειρηματική σκηνή στον τομέα του yachting. Οι ξένοι εκθέτες τόνισαν την σημασία της ελληνικής εκδήλωσης ως σημείο συνάντησης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πάνω από 90 εκθέτες εκπροσώπησαν περισσότερα από 400 brands, με πολλές πρεμιέρες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας μια γόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας για την αγορά. Ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, εμπνευστής του Olympic Yacht Show, χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως «βασικό εργαλείο της αγοράς» που προσφέρει προστιθέμενη αξία στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η απονομή βραβείων σε προσωπικότητες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του yachting, με αναγνώριση σε αξιόλογες προσωπικότητες και εταιρείες του κλάδου.

Η μεγαλύτερη πλωτή έκθεση σκαφών αναψυχής της Ελλάδας τελείωσε με επιτυχία, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 5ο Olympic Yacht Show, με πολλές προεγγραφές από ξένους οίκους που έδειξαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους.

Πηγή: naftemporiki.gr