Μείωση Ανθρακικού Αποτυπώματος και Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Μαρίνα Φλοίσβου

Νέα σημαντική μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος πέτυχε η Μαρίνα Φλοίσβου το 2023, εξασφαλίζοντας ότι το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Παράλληλα, η ποιότητα των υδάτων της παρέμεινε σε επίπεδα ασφαλή για κολύμβηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου, Σταύρος Κατσικάδης, παρουσίασε τον 6ο απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου τόνισε την αύξηση κατά 45% των δαπανών υποστήριξης προς τους τοπικούς φορείς. Παράλληλα, το 96% του προϋπολογισμού των προμηθευτικών δαπανών κατευθύνθηκε στην ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2023, παρουσιάζονται οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της Μαρίνας, καθώς και τα κύρια ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) επιτεύγματα. Αυτή η Έκθεση συντάχθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των GRI Universal Standards και του προτύπου υπευθυνότητας AA1000AP (2018), ενώ έλαβε και εξωτερική πιστοποίηση από τον φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Ο κ. Κατσικάδης επισήμανε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι ελλείψεις στο εργατικό δυναμικό και η ενεργειακή κρίση. Αυτές οι προκλήσεις αποτελούν οδικό χάρτη για τη στρατηγική αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών, καθώς και για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.

Η Μαρίνα Φλοίσβου προάγει καινοτόμες πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων που τη συναναστρέφονται. «Είναι εντυπωσιακό ότι, παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις των τελευταίων ετών, η στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη παραμένει σταθερή και ισχυρή», πρόσθεσε ο κ. Κατσικάδης.

Πηγή: naftemporiki.gr