Ψηφιακή Οικονομία και Έκρηξη Κερδών στις Ναυτιλιακές Εταιρείες Ελληνικών Συμφερόντων

Η αγορά εκφράζει ψήφο εμπιστοσύνης προς τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει ο NASDAQ, οι περισσότεροι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οίκοι προτείνουν ισχυρή σύσταση αγοράς (Strong Buy) για τις περισσότερες από τις 27 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα χρηματιστήρια Νέας Υόρκης (NYSE και NASDAQ). Συγκεκριμένα, 21 από αυτές αξιολογούνται με «Buy» ή «Strong Buy».

Η αύξηση της κεφαλαιοποίησης των εταιρειών ξεπερνά τα 15 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας σχεδόν 60% αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι. Οι υψηλότερες αποδόσεις των μετοχών οφείλονται στη σημαντική κερδοφορία που καταγράφηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ανάμεσα στις εταιρείες, η Danaos Corp. έκλεισε το εξάμηνο με 3,2 δισ. δολάρια σε συμβασιοποιημένα έσοδα και 787 εκατ. δολάρια ρευστότητα, με τη μετοχή της να διαπραγματεύεται στα 84,42 δολάρια. Η Dynagas LNG Partners διατηρεί υψηλή αξιολόγηση με τιμή-στόχο 4,5 δολαρίων, καθώς τα έσοδά της ανήλθαν σε 37,6 εκατ. δολάρια για τρεις μήνες.

Η Tsakos Energy Navigation, με τη μετοχή της να έχει τιμή-στόχο 29,5 δολαρίων, παρουσίασε έσοδα 416 εκατ. δολαρίων, με καθαρά κέρδη 130,4 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο. Παρόμοιο ενδιαφέρον παρατηρείται και για τη Navios Maritime Partners, όπου η μετοχή της έχει στόχο τα 80 δολάρια.

Η Eurodry και η Euroseas διατηρούν υψηλή αξιολόγηση, με την Eurodry να διαπραγματεύεται στα 19,57 δολάρια και να ανακοινώνει καθαρά έσοδα ύψους 31,9 εκατ. δολαρίων για το έτος. Η Safe Bulkers και η Star Bulk Carriers, επίσης με θετικές προοπτικές, αναμένονται με αξιολογήσεις «Buy».

Σημαντική αξιολόγηση έχει και η Dorian LPG, που διατηρεί «Strong Buy» με τίτλο τα 45 δολάρια, και η Performance Shipping, η οποία έχει κερδίσει προσοχή με καθαρά κέρδη 21,6 εκατ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Κλείνοντας, η μετοχή της Icon Energy διαπραγματεύεται στα 2,20 δολάρια, ενώ η Top Ships έχει προτεινόμενη τιμή-στόχο τα 29 δολάρια. Η θετική αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους επιβεβαιώνει τη σαφή αναπτυξιακή κατεύθυνση των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

Πηγή: naftemporiki.gr