Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει υποβάλει επίσημο αίτημα για την επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας, γνωστά και ως 13ος και 14ος μισθός, στον δημόσιο τομέα. Το αίτημα εστάλη σήμερα εγγράφως στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, και χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού όπου συζητήθηκε το ζήτημα αυτό.

Με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, η καταβολή των δύο μισθών δεν έχει επιστρέψει, αν και η Ένωση πιστεύει ότι η αιτία της κατάργησής τους έχει πλέον εκλείψει. Υπογραμμίζει ότι ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει επίσης ενεργός στον δημόσιο τομέα. Η Ένωση αναφέρεται σε ιστορικούς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων, οι οποίες αποκτήθηκαν σε δύσκολες συνθήκες, τονίζοντας τη δικαιολογημένη ανάγκη για κοινωνική στήριξη του αιτήματος τους.

Η Ένωση έχει ζητήσει και νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για να επανεξετάσουν το χαρακτηριστικό και τη σημασία των δώρων για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Πηγή: naftemporiki.gr