Πρώτη Θέση στην Περιβαλλοντική Προστασία για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.) έχει ξεχωρίσει για τις επιδόσεις του στην περιβαλλοντική προστασία και την κανονιστική συμμόρφωση, κερδίζοντας πέντε σημαντικά βραβεία. Αυτές οι διακρίσεις υπογραμμίζουν τα υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας και υπεύθυνης επιχειρηματικής συμπεριφοράς που εφαρμόζει η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Στα Environmental Awards 2024, ο ΟΛΠ Α.Ε. αναγνωρίστηκε για καινοτόμες πρωτοβουλίες στη βιώσιμη ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, αποσπώντας: Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Sustainable Infrastructure Development, Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Waste Prevention και Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Circular Economy.

Στρατηγικές πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του λιμανιού υλοποιούνται συνεχώς από την ΟΛΠ Α.Ε., προκειμένου να διασφαλιστεί η διαρκής βελτίωση και η ηγετική θέση του καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων.

Στα Compliance Awards 2024, η εταιρεία διακρίθηκε για την αριστεία της στον τομέα της κανονιστικής συμμόρφωσης, κερδίζοντας: Χρυσό βραβείο για την καλύτερη ομάδα Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην ειδική κατηγορία Team to watch, καθώς και Χάλκινο βραβείο για το Best Compliance Whistleblowing Project.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Παναγιώτης Τσώνης, ανήγγειλε με περηφάνια τις νέες διακρίσεις του οργανισμού, τονίζοντας ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι βασικός στρατηγικός τους στόχος. Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ομάδα και τους συνεργάτες για την αφοσίωση και την εξαιρετική συνεργασία.

Η ΟΛΠ Α.Ε. με τη διαρκή δέσμευσή της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, επιδιώκει να καθιερώσει τον Πειραιά ως πρότυπο βιωσιμότητας και ευημερίας, τόσο για το παρόν όσο και για τις μελλοντικές γενιές.

Πηγή: naftemporiki.gr